Gjensyn med husmorfilmene

Gjensyn med husmorfilmene

Se to av de velkjente husmorfilmene fra 50-tallet! Filmene er et humoristisk gjensyn med kjente og kjære personligheter fra en tid som virker så mye lenger siden enn det faktisk er.



Slik vil vi ha det (1955)

 

Dette var den tredje rekken av Husmor-filmer, og smart nok profiterte den på eksponeringen av tidens kanskje aller mest populære A-kjendis: Rolf Kirkvaag, og en ung skuespillerinne, Eva Bergh, som allerede hadde hatt store roller i norsk og utenlandsk film. Rammefortellingen er at Kirkvaag vinner en splitter ny leilighet i en konkurranse, og får hjelp av en vakker og hyggelig konsulent (Eva Bergh) til å innrede den. Slik fikk husmorpublikummet en sjarmerende forbrukerveiledning i å skape det perfekte hjem anno 1955. Landsforbundet Norsk Brukskunst var en av samarbeidspartnerene. I Oslo viste billettinntektene i ettertid at hver tredje husmor hadde sett filmen.



Slik blir det lettere (1956)


Husmor-filmen fra 1956 var en todelt forestilling, først med Carsten Byhring og Randi Brænne som ektepar med baby i "Mor og barn", dernest en annen del kalt "Hus og hjem" med Leif Juster som "konferansier". Med utgangspunkt stadig i tidens populære revy- og radiokjendiser, ikke minst det siste og yngste skudd på stjernehimmelen, Lille Grethe, tok man her en nennsom gjennomgang av det siste nye innen spebarnsstell, søm og strikk, frossenfisk og hvitevarer. Med personlige forbilder som dette, skulle dagens plikter og oppgaver gå som en smilende lek for husmoren i bygd og by. Nylagt hår og nystrøkne forklær var ingen sak!

 



Tilbake til forsiden