Whale Rider

Whale Rider
Anbefalt aldersgrense 12 år
I følge Whangarafolkets legender kom deres forfader ridende til New Zealands kyst på ryggen av en hval for over tusen år siden. Siden den gang har hver førstefødte sønn i hans slektslinje ledet folket videre gjennom med- og motgang. Men krisen nærmer seg. Etter en skjebnesvanger fødsel dør moren og det ene tvillingbarnet som var ment å bringe slekten videre. Dermed står hele forfedrenes arv i fare. Det gjenlevende barnet er nemlig ei jente.

Whale Rider er en fantastisk historie om en liten jente som tar skjebnen til hele sitt folk i egne hender. Filmen har vunnet nærmest det som er av publikumspriser på festivaler verden over, ikke minst på grunn av den usedvanlig karismatiske hovedrolleinnehaveren Keisha Castle-Hughes. Bare 11 år gammel og uten tidligere filmerfaring ble hun, som en av de yngste noensinne, nominert til Oscar for beste kvinnelige hovedrolle.

Nominert til Oscar for Beste kvinnelige hovedrolle, 2004. Vant publikumsprisen på filmfestivalene i Sundance Festival,Toronto og i San Sebastián. Vant hele 9 priser på New Zealand Film and TV Awards.


Medietilsynet
63457