Slaughter Rule, The

Slaughter Rule, The

Slaughter Rule, The
Anbefalt aldersgrense 12 år
Roy er en tenåring med problemer -som befinner seg langt ute på Montanas forblåste sletter. Hans forhold til foreldrene sine er mildt talt anstrengt, og hans eneste glede er å spille fotball. Men kort tid etter at hans far dør blir Roy, til sin store skuffelse, kastet ut av fotballaget. Nå har han ingenting annet å gjøre enn å drukne sorgene sine i alkohol, og han begynner sakte men sikkert å synke ned i elendigheten. På en bar møter han Gideon som trener et fotballag av den tøffe typen: her holder man ikke igjen og slåssing er en del av kampen. Roy får tildelt en attraktiv plass på laget, og finner her et pusterom fra hverdagens nedturer i den fysiske utfoldelsen og vennskapene han langsomt bygger opp med Gideon og lagkameratene.

The Slaughter Rule er en film om å vokse opp i tøffe omgivelser, om maskuline menn som holder følelsene innenfor vesten, og de sterke, men vanskelige vennskapene som formes.

Nominert til Grand Jury Prize ved Sundance Film Festival, 2002. Vant FIPRESCI prisen (Int. filmkritikerpris) på Stockholm Film Festival, 2002.


Medietilsynet