Jar City

Jar City
Anbefalt aldersgrense 15 år
Det er noe fullstendig galt på Island. En eldre mann blir funnet drept i sin kjellerleilighet. Politiinspektør Erlendur og hans mannskap har ikke så mye å gå etter i etterforskningen, men et fotografi av en ung jentes grav gir dem en ledetråd. De oppdager at for flere år siden var offeret anklaget, men ikke dømt, for noen forferdelige forbrytelser. Ble den gamle mannen innhentet av sin fortid? Når Erlendur gjenopptar denne ytterst krevende saken, hvor han følger et spor med uvanlige juridiske bevis, oppdages intrikate hemmeligheter som går 30 år tilbake i tid og er mye større enn drapet på én gammel mann, og med ledetråder som nøstes inn i den genetiske blodlinjen til et helt land.
JAR CITY er regissert av Baltasar Kormàkur (101 Reykavik) og blitt en nordisk kinosuksess. Filmen er basert på bestselgerromanen av Arnaldur Indriasson som to år på rad har vunnet den prestisjetunge nordiske krimprisen Glasnøkkelen

Vant hele 5 Edda Awards (Islands Oscar), bl.a for Beste film, 2006. Vant Crystal Globe for Beste film på Karlovy Vary Int. Film Festival, 2007.


Medietilsynet