Dykkerklokken og sommerfuglen

Dykkerklokken og sommerfuglen

Dykkerklokken og sommerfuglen
Anbefalt aldersgrense 12 år
Når var siste gang du så en film som virkelig fikk deg til å se ditt eget liv i et nytt perspektiv? Jean-Dominique Bauby er familiefar og sjefsfredaktør for det høytprofilerte motebladet Elle, noe han gjør med stor grad av suksess. En desemberdag i 1995 ender det hele da han rammes av en kraftig hjerneblødning som etterlater ham i koma. Da han endelig våkner opp er han lammet og kan kun bevege det ene øyet. Hans mentale ressurser er derimot helt intakt, og fanget i en urørlig kropp lever han som i en dykkerklokke tilværelse. Gjennom hardt arbeid lærer han seg etter hvert å kommunisere ved å blinke med øyet.
Oscar-nominerte "Dykkerklokken og sommerfuglen" er en utrolig, men sann historie basert på den selvbiografien som Jean-Dominique, med omhyggelig tålmodighet og styrke, dikterte før sin død. Det er en rørende og uforglemmelig film om menneskelig mot og optimisme, som enn ikke den verste skjebne kan slå i hjel.

Nominert til hele 4 Oscar. Nominert til 7 priser og vant to César (den franske Oscar), 2008. Vant også Golden Globe for Beste Regi.


Medietilsynet