Maria Larssons evige øyeblikk

Maria Larssons evige øyeblikk
Anbefalt aldersgrense 12 år
Sverige på begynnelsen av 1900-tallet – en tid med stor sosial forandring og urolighet, krig og fattigdom. Arbeiderklassekvinnen Maria vinner et kamera i et lotteri, og bestemmer seg for å beholde det – noe som forandrer hele hennes liv. Marias og familiens hverdag er fylt av problemer med å skaffe mat. Men om natten, når Sigfrid, Marias alkoholiserte skjørtejeger av en ektemann, sover ut rusen og de sju barna er lagt i sovesofaer og kommodeskuffer, fremkaller hun bildene sine på kjøkkenet. Slik skildrer hun nåtiden hun lever i. Gjennom kameraet ser Maria verden med nye øyne, og kameraet bringer den sjarmerende fotografen “Piff Paff Puff” inn i hennes liv. Han ser og bekrefter Maria som den vakre og begavede kvinnen hun er. Maria får en mulig åpning til frihet og selvstendighet, kanskje til og med et nytt liv. Det gir henne ikke bare en ny styrke, men vekker også en lengsel i henne som Sigfrid ikke kan kontrollere…

Maria Larssons evige øyeblikk skildrer en stor og engasjerende kvinneskjebne. Det er en krønike om mennesker som viser en imponerende evne til å overleve og finne livsglede gjennom uendelig oppfinnsomhet. Filmen bygger på en sann historie.

Nominert til Golden Globe for Beste utenlandske film, 2009. Vant hele 6 Guldbagger (Sveriges Oscar), bl.a Beste film, 2009.


Medietilsynet
135380