Solan, Ludvig og Gurin med reverompa

Solan, Ludvig og Gurin med reverompa
Passer for alle aldre
Vi møter privatdetektiv Solan Gundersen og hans trofaste følgesvenn Ludvig, Enkefru Stengenføhn-Gnad, Rudolf Blodstrupmoen, Reodor Felgen og mange flere i en av tidenes største norske filmsuksesser.
Kjell Aukrust (1920-2002) er en av Norges mest folkekjære forfattere og kunstnere. Det er knapt et norsk hjem som ikke har en av hans bøker i hylla og knapt noen nordmann som ikke har sett hans fargerike typegalleri utfolde seg enten på kino eller på tv hjemme i stua.

Solan, Ludvig og Gurin med reverompa var Norges første helaftens tegnefilm da den kom i 1998. Hovedstadspressen var full av lovord, og det ble en formidabel suksess med over 700.000 solgte billetter. I filmen møter vi fjøsnissen Gurin som ikke kan la være å fare med revestreker og som derfor en morgen våkner opp med revehale. Ryktet om revehalen når raskt hovedstaden. Alle vil sikre seg den gjeve halen, og det starter en vill jakt på den stakkars fjøsnissen. Helt i teten ligger privatdetektiv Solan Gundersen og hans trofaste assistent Ludvig. Men de er ute for å redde Gurin og halen hans.


Medietilsynet
P5057