Håkon håkonsen

Håkon håkonsen
Anbefalt aldersgrense 9 år
Norge 1850. 13 år gamle Håkon må ta hyre på en norsk seilskute for å tjene penger slik at familien ikke mister gården. Turen går først til London og videre til Australia. Deretter settes kursen mot Calcutta i India.

Håkon oppdager at skuta er lastet med hemmelige kasser fulle av våpen. Han bestemmer seg for å varsle den norske kapteinen om at det foregår noe merkelig ombord, men kapteinen dør under mystiske omstendigheter. Den engelske styrmannen overtar kommandoen, og etterhvert blir det norske mannskapet behandlet verre enn slaver.

En dag finner Håkon en engelsk jente som er blindpassasjer ombord. Han gir henne mat og passer på at hun holder seg skjult for de andre. Men så oppdager den engelske styrmannen jenta. Han planlegger en grusom straff for de skyldige, men før han får satt det hele ut i livet kommer skuta ut i en orkan og synker.

Håkon redder livet og våkner opp alene på en sydhavsøy. Helt alene er han imidlertid ikke. Han kommer ut for både innfødte og ville dyr og oppdager en skjult skatt som pirater har gjemt på øya. Det viser seg at skatten tilhører storpiraten Merrick som utga seg for å være styrmann på Håkons skute. Dette gjorde han for å kunne smugle våpen.

En dag kommer Merrick tilbake for å hente skatten, og nå begynner det å se virkelig mørkt ut for Håkon...


Medietilsynet
D5756