Trolljegeren

Trolljegeren
Anbefalt aldersgrense 12 år
De tre studentene Thomas Schøien, Johanna Pedersen og Kalle Stensvik, som går på medialinjen i Volda, får som skoleoppgave å lage dokumentarfilm om en lokal personlighet. De velger å fokusere på en folkesky mann som kommer til bygda med jevne mellomrom.

Til å begynne med vet de bare at han skal hete Hans og de mistenker ham for å være ulovlig bjørnejeger. Det viser seg imidlertid at mannen langtfra er krypskytter. Han har et langt farligere og mer fantastisk yrke.

Etter hvert som Hans åpner seg for ungdommene avdekkes sider ved det norske samfunnet som får de siste dagers mediasensasjoner om politisk korrupsjon, bevisplanting og landssvik til å blekne. Her dreier det seg om myndighetenes bevisste handlinger for å føre det norske folk bak lyset over mange generasjoner.

De tre ungdommene nekter til å begynne med å tro på Hans. Men i løpet av filmen står de overfor situasjoner som på utrolig vis fjerner all tvil om hva som er sant og ikke sant. Dessverre betyr det samtidig at ungdommene plutselig sitter på farlig viten og det skal få dramatiske konsekvenser.

"Trolljegeren" er virkelig en norsk film du aldri har sett maken til! Den har vekket stor internasjonal oppmerksomhet og kan bli den største norske filmeksport-sukessen noensinne.


Medietilsynet
155389