Elias og Jakten på Havets Gull

Elias og Jakten på Havets Gull

Elias og Jakten på Havets Gull
Passer for alle aldre
I den nye kinofilmen om vår kjente og kjære redningsskøyte Elias, har både han og fiskebåtene i hele Lunvik lenge gledet seg lenge til det årlige vinterfisket. Men et nytt, moderne fiskevær med store trålere tar fisken fra dem og truer Lunvik med nedleggelse.

Men Elias får høre om en sagnomsust skatt som kanskje kan redde hele Lunvik. Han begir seg ut på skattejakt, men møter motstand i nærmest hver bølge. Vil han finne skatten? Eller vil Lunvik ende som en spøkelseshavn?

Elias oppdager snart at det er bygd et flunkende nytt fiskevær et stykke nord for Lunvik. Polarhavna som det kalles, styres hardt av den kjølige businessbåten sørfra; Polardronninga. Hun mener at alt i havet tilhører henne! Polardronningas assistent, mini-ubåten Duppe, blir motvillig beordret til å spionere på Elias. Polardronninga har nemlig også hørt om et gammelt forlis med en stor gullskatt som skal befinne seg i området... Kanskje Elias vet noe om det? Polardronninga nøyer seg ikke bare med fisk i sin plan om å bli den mektigste langs hele kysten.

Samtidig jakter Eilias på skatten. Finner han den, da har de noe som kan brukes for å ruste opp Lunvik i konkurransen med Polarhavna lenger nord. Men underveis skjønner Elias at han har gjort en fatal feil. Istedenfor å gjøre jobben sin med å passe på fiskebåtene har han lett etter en skatt, nå er alle fiskebåtene borte etter at Polardronninga har satt dem ut av spill.

Det ser mørkt ut for Lunviks fremtid. For Elias blir det en kamp om vennskap og havets gull. Klarer han å stoppe den grådige Polardronninga i tide, eller vil han miste alt han har kjempet for?'Elias og jakten på havets gull' vant Amandaprisen for årets barnefilm i 2011!


Medietilsynet