Rare Exports: The Truth about Santa

Rare Exports: The Truth about Santa

Rare Exports: The Truth about Santa
Anbefalt aldersgrense 12 år
RARE EXPORTS: The Truth about Santa er en gjenfortelling av de mest klassiske av barndommens fantasier, - en unik blanding med sort humor, eventyr og en og annen skremmende overraskelse som mange vil kreve å se i flere år fremover som en naturlig del av jula.

Det er like før jul og en "arkeologisk" utgraving har nettopp avdekket den virkelige Julenissen. Men denne Nissen er det ingen som vil skal komme til sin by. Mens alle barna i bygda forsvinner på mystisk vis, går et mytologisk vesen i rovdyrfella på gården til unge Pietari og hans far Rauno, som er jeger av yrke. De forsøker etter hvert å selge det de tror er Julenissen, til lederen av det multinasjonale selskapet som har sponset utgravingen. Men ingenting ser ut til å stoppe Julenissens alver fra å frigjøre sin fryktløse leder, som fremdeles er fanget inne i en gigantisk isblokk. Det som så følger er et vilt humoristisk mareritt - en utrolig bisarr og underholdene filmfortelling.

Regissør Jalmari Helander er et nytt talent som er klar for å overta tronen til Joe Dante, eventyret og skremselens mester. RARE EXPORT: The Truth About Santa forteller historien om hvordan julenisser er jaktet på og temmet for eksport over hele verden, og satt i et univers som er visuelt slående, 80-talls aktig, barnevennlig, med en horror-fantasy vibb.

Filmen har allerede høstet mye god internasjonal kritikk og vunnet flere festivalpriser bl.a. for Beste film, beste regi og beste foto ved horror/fantasy filmfestivalen i Sitges.


Lignende filmer

Medietilsynet