Et helt nytt liv

Et helt nytt liv
Anbefalt aldersgrense 12 år
Fransk-koreanske Ounie Lecomte gjenoppliver med denne filmen minner hun har fra sin egen fortid som adoptivbarn. En ung koreansk pike blir uten forvarsel etterlatt av faren sin på et barnehjem, angivelig for at hun dermed skal få sjansen til et bedre liv gjennom adopsjon. Karaktersterke Jinhee sørger, men nekter å godta at dette kan være noe annet enn en slem misforståelse. Fortellingen er rørende, full av tristesse og heldigvis fri for ondskap.

Filmen er co-produsert og utviklet i dialog med Lee Chang-Dong, en av de fremste koreanske regissørene av i dag.


Reaksjoner etter visningene på Film fra Sør-festivalen:

"Den beste filmen jeg har sett under festivalen.Trist og rørende, og med en tøff liten jente i hovedrollen, flott spilt. Vanskelig å holde på tårene her..."

"Nok et sør-koreansk mesterverk. Jeg satt som spikret i setet fra første til siste sekund. Det er umulig å ikke la seg bevege av denne rørende og usentimentale barnehjemshistorien med de mesterlige skuerspillerprestasjonene til barna. Du tror det ikke før du får se det! Heia Sør Korea."

"Noe av det vakreste og mest bevegende som kan oppleves i en kinosal." Mørkets Opplevelser, NRK P2. Sterkt anbefalt av Filmbonanza's seerpanel! Terningkast 5 av bl.a. VG, Dagbladet, Nettavisen, Bergens Tidende, Adresseavisen, Fædrelandsvennen, Drammens Tidende, Tønsberg Blad og Fredrikstad Blad.


Medietilsynet
161148