Frihet, Likhet og Det Muslimske Brorskap

Frihet, Likhet og Det Muslimske Brorskap

Frihet, Likhet og Det Muslimske Brorskap
Anbefalt aldersgrense 12 år
Er islam kapret av radikale ekstremister som aktivt går inn for å ødelegge de verdier vestlige samfunn bygger på? Og bør verden være bekymret? Filmen er en personlig reise i den muslimske verden, fra sentrale intellektuelle som lever med truslene fra den moderne islamismen og inn til ledelsen for den verdensomspennende bevegelsen Muslimbrødrene.

Forfatteren Walid al-Kubaisi er filmens forteller og reiseleder. Fra Jemen til Kairo, fra Oslo til Paris, får publikum del i hans reise og et unikt og avslørende innblikk i antidemokratiske krefter som har fått oppsiktsvekkende stor innflytelse i den vestlige verden.

Dette er ikke en film om islam, men om trusselen fra radikale islamister. Bare en liten del av verdens muslimer er radikale, men de blir lyttet til og får stadig større innflytelse i Vesten. Denne filmen handler om dem. Dokumentaren hevder at Muslimbrødrene avviser vestlige verdier og kultur, og bruker sin religion i en tydelig strategi for å få makt i vestlige samfunn: Ikke ved hjelp av vold og trusler, men gjennom å infiltrere og undergrave demokratiet fra innsiden.


Medietilsynet