Weekend

Weekend

Weekend
Anbefalt aldersgrense 12 år
Russell er en ung, sky gutt som lever et rolig liv i en grå by i England. En fredagskveld treffer han Glen på et utested og de går hjem sammen. Glen er på mange måter Russells rake motsetning, men denne one-night standen er starten på en helg hvor de to forsiktig nærmer seg hverandre. Det er en perfekt begynnelse på noe mer, men så forteller Glen at han snart skal reise bort i to år og denne helga er sannsynligvis all tid de to får sammen.

Regissør Andrew Haigh ønsket å lage en ærlig, intim og autentisk kjærlighetshistorie. Weekend er en tilsynelatende enkel film om to unge menneskers møte og kan sammenlignes med Before Sunrise/Sunset-filmene. Det er sjelden man ser gryende forelskelse og tiltrekning så godt spilt som her. Kjemien mellom de to skuespillerne er i en klasse for seg og gjør dette til en fryd å se på. Det spiller liten rolle at dette handler om møtet mellom to menn.

Filmen har blitt hyllet av kritikerne og vunnet festivalpriser over hele verden.

Noen av prisene filmen fikk i 2011: Vinner av British Independent Film Award for beste nykommer og for beste produksjon. Beste film ved Hamburg Lesbian and Gay Film Festival. Vinner av Emerging Visions (Andrew Haigh) v/SXSW Film Festival. Vinner av MovieZone Award v/Rotterdam International Film Festival.


Medietilsynet