Hypnotisøren

Hypnotisøren

Hypnotisøren
Anbefalt aldersgrense 15 år
Kriminaletterforsker Joona Linna (Tobias Zilliacus) sitter på et vitne som på mirakuløst sett overlevde den grusomme nedslaktingen av en familie i ett rekkehus utenfor Stockholm. Vitnet, familiens 15-årige sønn svever mellom liv og død, og kan ikke avhøres med vanlige metoder.

Samtidig er familiens eldste datter sporløst forsvunnet. Trolig er noen ute etter å utrydde hele familien, og Joona Linna frykter at datteren bli morderens neste offer. I sin kamp mot klokken overtaler Linna den omstridte hypnotisøren Erik Bark (Mikael Persbrandt) til å forsøke å nå frem til det overlevende vitnet gjennom hypnose. Når Erik sier ja bryter han sitt gamle løfte om aldri mer å hypnotisere, og en livsfarlig reise inn i underbevissthetens bunnløse mørke er ved sin start.

"Hypnotisøren" er basert på Lars Keplers bestselgende debutroman fra 2009. Senere ble det kjent at Kepler var et psevdonym for forfatterparet Alexander og Alexandra Coelho Ahndoril. For regien står Lasse Hallström, en av få svenske regissører som har oppnådd internasjonal anerkjennelse. Gjennombruddet kom med magiske og Oscar-nominerte "Mitt liv som hund" før han etablerte seg i USA med filmer som "Hva er det med Gilbert Grape", Siderhusreglene"og "Sjokolade".


"Hypnotisøren" er valgt ut som Sveriges kandidat til Oscar-utdelingen i 2013.


Medietilsynet