I am not a witch

I am not a witch

I am not a witch
Anbefalt aldersgrense 12 år
9 år gamle Shula anklages for hekseri og må velge mellom å forvandle seg til en geit, eller å bli sendt til en hekseleir. Hun velger det siste.

BIFF skriver i sin filmpresentasjon:

I den stilsikre I AM NOT A WITCH tar Rungano Nyoni oss med til et Afrika hvor forestillingen om hekser fortsatt lever i beste velgående - selv om motivene for å anklage noen for å være heks ofte bunner høyst verdslige og praktiske hensyn. Hovedpersonen er ni år gamle og nærmest stumme Shula, som etter en misforståelse med en engstelig nabo anklages for å bedrive svart magi, og blir sendt av gårde for å bo i en interneringsleir sammen med andre hekser. Her blir hun satt til å utføre fysisk arbeid, mens vestlige turister kommer for å se på henne som om hun var et dyr i en dyrehage.

Selv om filmen er en satire over samfunnsstrukturene som holder liv i denne særegne kombinasjonen av overtro og kvinneundertrykkelse, maner Nyoni fram en forførende magisk-realistisk verden hvor eldgamle diskriminerende skikker eksisterer side om side med ditto diskriminerende moderne fenomener. I AM NOT A WITCH er en kompleks, vakker og overraskende skildring av det moderne Zambia, og en spillefilmdebut som bærer bud om et talent det skal bli interessant å følge i årene som kommer.


I am not a witch har vunnet flere priser, blant annet en Bafta Award for "Outstanding Debut by a British Writer, Director or Producer".


Medietilsynet