NAK-ED

NAK-ED

NAK-ED
Anbefalt aldersgrense 12 år
NAK-ED handler om vår skam over våre egne kropper, i en tid hvor naturlig nakenhet har blitt unaturlig.

- Helt fra jeg var barn har jeg slitt med et dårlig forhold til egen kropp, med skam for egen nakenhet og min seksualitet. Det er det mange som kjenner seg igjen i, og for meg ble det veldig viktig å forstå hvorfor, sier regissør Jan Dalchow, som i filmen utfordrer sin egen nakenskam.

Filmen følger nakenaktivister og vanlige folk som utfordrer seg selv i Norge, Storbritannia og USA. Og den følger Jans reise fra skamfull, til tryggere på sin egen nakne kropp. På ferden treffer han bl.a Kenneth Sortland Myklebust, som lar folk ta bilde av seg selv nakne i et proft fotostudio i hans 1000 Bodies Project, og Gypsy Taub, som kjemper mot et nakenforbud i San Francisco, men også helt vanlige mennesker som kjenner på hvor vanskelig det er å ha et godt forhold til sin egen kropp.

Regissørens visjon er at hver og en av oss skal få et mer avslappet forhold til kropp og nakenhet, og at sensuren av normale, nakne kropper på våre viktigste kanaler - de sosiale mediene - må stoppes. Viktigheten av å se nakne kropper som ikke er sorterte, retusjerte og korrigerte er enorm. Sensuren av mennesker som ikke passer inn fører til mer skam for helt normale kropper.


Medietilsynet