Glasskår

Glasskår
Anbefalt aldersgrense 9 år
"Glasskår" er historien om Victor (11), og hans forhold til OK, helten og storebroren hans som dør av kreft.
En morsom og litt trist film om tre dølle kamerater; Roger, Viktor og Arnor, som opplever utrolig mye kult og en del helt usaklig (som Roger ville sagt det).
Det starter med at O.K., storebroren til Viktor med collegejakke og dametekke, spjærer armen i en redning som ville sendt han rett på kretslaget i ishockey, hvis det ikke var for den mørke skyen som begynte å vokse i øya hans. Gutta blir enige om å starte band for å få damer i steden for å slite med hockeykarriera. Men imagen funker bare nesten. Arnor er tre centimeter unna det store kysset, Viktor treffer Sissel som kanskje er den eneste i verden som stiller flere spørsmål, og Roger er bare på tuppa etter at Car, storesøstera hans, fiker til Remi, den styggeste av eksosgutta. O.K. ser plutselig ut som et synkende skip, Remi lover hevn og fordervelse når han skjønner hva som har foregått, og derfra er det bare for gutta å henge på.

Beste Nordiske barne- og ungdomsfilm Filmfestivalen i Haugesund 2002. Beste Barne- og ungdomsfilm på Berlin Int. filmfestival (Kinderfilmfest) 2002. Beste film Chicago International Children's Film Fe


Medietilsynet
6751