Artikler - Filmarkivet

Se film

Vilkår for bruk av Filmarkivet

VILKÅR FOR BRUK AV FILMARKIVET

 

1. Generelt


Filmarkivet er en filmtjeneste på internett og som gir deg mulighet til å se filmer på følgende måter:


A) Lei filmer enkeltvis for 24 timer (gjelder alle filmer)
B) Abonnér på norske filmer til kun 39 kroner per mnd


På Filmarkivet kan du abonnere på filmer fra den norske filmarven for kun 39,- pr mnd. Alle filmer som inngår i dette abonnementet er tydelig merket.

I abonnementet får du ubegrenset tilgang til filmene slik at du kan se dem så mange ganger du ønsker.

Det gjøres oppmerksom på at ikke alle norske filmer inngår i abonnementet. Dette på grunn av avtaler med ulike rettighetshavere.

Som abonnent kan du også leie enkeltfilmer som ikke inngår i abonnementet. Disse filmene er tilgjengelig i 24 timer etter egen betaling.

Dersom du ikke ønsker å inngå en abonnementsavtale, kan du betale for den enkelte film du ønsker å se på Filmarkivet. Dette gjør du ved å velge filmen du ønsker å se, klikke på 'Se hele filmen' og deretter følge anvisningen for betaling. Alle filmene i Filmarkivet kan leies enkeltvis i 24 timer.

For å se film må du først opprette en brukerkonto dersom du ikke har dette fra før. Du velger deretter om du ønsker å abonnere på norske filmer eller leie film enkeltvis. Du har selv ansvar for at ingen andre får tilgang til innloggingsopplysninger og passord. Gi beskjed umiddelbart til Filmarkivet dersom du mistenker at noen andre enn deg selv har fått tilgang til dette.

Meld deg på her for å motta nyhetsbrev fra Filmarkivet.

2. Forutsetninger for å bruke Filmarkivet


Filmene i Filmarkivet kan avspilles både på PC og Mac, samt nettbrett og smarttelefoner på iOS og Android-plattformene. Du kan enkelt koble PC/ Mac til prosjektor, storskjerm eller TV for visning.

Du som kunde må selv ha nødvendig utstyr og internettkapasitet for å se film. Filmarkivet kan ikke klandres for feil og som skyldes at Kunden ikke har nødvendig utstyr, software og/eller internettkapasitet.

Filmarkivet er begrenset til det geografiske området Norge og du kan derfor ikke se film hvis du befinner deg i utlandet.

Som kunde har du ansvar for at Filmarkivet ikke brukes i strid med gjeldende lover samt at tjenesten bare benyttes til personlig og privat bruk.
 

3. Pris og betalingsinformasjon


Filmabonnement koster kun 39 per mnd. Eventuelle endringer av abonnementsprisen vil varsles kunden 30 dager før prisendringen trer i kraft.

Lei filmer enkeltvis i 24 timer (gjelder alle filmer): Det koster 10 kroner å leie en kortfilm og 39 kroner for spillefilmer. Reklamefilmer fra 50- og 60-tallet er gratis.

Når du har betalt for en film vil du ha tilgang på denne i 24 timer. Akkurat som når du leier en film i en videoforretning kan du pause, spole og se filmen så mange ganger du vil, men her trenger du ikke tenke på å levere den tilbake.
 

4. Automatisk fornyelse av abonnement


Merk at dette punktet kun gjelder for kunder som abonnerer på norske filmer.

Med mindre du selv sier opp abonnementet, forlenges abonnementsperioden automatisk med 30 dager. Dette betyr at Filmarkivet vil fortsette å kreve abonnementsavgift i samsvar med punkt 3 til du sier opp abonnementet.
 

5. Oppsigelse


Det er ingen bindingstid på abonnementet og du kan når som helst si det opp ved å gå inn på ”Min side” og stoppe abonnementet der.

Det er èn måneds oppsigelsestid, løpende fra den første dagen påfølgende måned etter at abonnementet er sagt opp. Det gis ingen refusjon av allerede betalte abonnementsavgifter.
 

6. Angrefristloven


Filmarkivets tjenester omfattes av Angrefristloven. Les mer her.

7. Upassende innhold


Det kan være innhold i Filmarkivet som kan være eller oppfattes som uegnet for mindreårige eller andre. Du har selv ansvar for at mindreårige ikke får tilgang til upassende innhold via din brukerkonto.
 

8. Feil på filmer


Hvis du mener at Filmarkivet inneholder feil, må du gjøre oss oppmerksom på dette ved å sende en reklamasjon til support@filmarkivet.no eller brev innen to (2) måneder fra det tidspunkt forholdet oppstod.

Reklamasjonen skal inneholde opplysninger slik som hvilken film feilen gjelder, dato og klokkeslett for feilen/ forsinkelsen og hvilken internettleverandør og hvilket utstyr du benytter.
 

9. Behandling av personopplysninger


Ved registrering vil alle personopplysninger behandles i tråd med norsk lov og datatilsynets retningslinjer.
 

10. Endring av vilkår og tjenestens innhold


Filmarkivet forbeholder seg retten til å når som helst endre vilkårene og-/eller tjenestens innhold.
 

11. Tvister


Avtalen reguleres av norsk rett.

 

Kontakt Filmarkivet

 

 Tilbake til forsiden