Herman

Herman

Herman
Anbefalt aldersgrense 6 år
Herman er 11 år i 1961. Trompeten i ønskekonserten heter Eddie Calvert, heltene heter Kupper'n og Zorro, og de voksne heter Tønne, Panten, Egget, Tjukken...
Gutta i klassen heter Glenn, Bjørnar og Karsten - de er plagsomme typer og ikke berørt av den navnemagien som er til velsignelse for de fleste mennesker og steder i verden. Som drømmelandet Adapazari!
Og så er det Ruby, som virkelig heter Ruby og har et fabelaktig rødt hår...
Herman vokser opp på Frogner med en far som er kranfører og en mor som ekspederer i Jacobsens kolonial. Bestefar ligger til sengs og forteller merkelig historier, og Panten er både svensk og alkoholiker.
Det vanskeligste er at Herman lider av en sykdom som får håret til å falle av - det skjer ganske fort og lar seg ikke stoppe. Herman er snart like skallet som bestefar.
Bestefar dør. Og mens Herman blir mer og mer skallet er Rubys hår like stort og rødt, og hun går fortere enn Herman på skøyter... Filmen bygger på Lars Saabye Christensens roman med samme navn.

Vant Amanda for Beste norske film, 1991. Beste skuespiller (Anders Danielsen Lie) og Special Jury Prize til regissør Erik Gustavson, ved Paris Film Festival, 1992.


Medietilsynet