Hustruer - ti år etter

Hustruer - ti år etter

Hustruer - ti år etter
Anbefalt aldersgrense 15 år
Ti år er gått etter at de tre hustruene møttes til klassefest i 1975. Nå møter vi våre tre heltinner igjen - like før klassen på nytt skal samles til jubileum - denne gangen til karneval.

Jubileumsfesten finner sted dagen før lille julaften. Alle skal fortelle hva de har gjort i årene som har gått, hva som har skjedd med dem, karriere og barn. Hvilke menn de egentlig ville hatt et forhold til og hvem de er sammen med nå. Den nye samfølelsen som igjen oppstår mellom de tre hustruene, gjør at de lar jul være jul og kaster seg ut i en ny rangel. Tidlig neste morgen, lille julaften, legger en av dem igjen en beskjed til sin mann:"God jul, middagen ligger i frysern". Og så bærer det avsted på ny! Og nå går ferden utenlands.

Frøydis Armand, Katja Medbøe og Anne Marie Ottersen er igjen samlet til rollene som de tre gamle bestevenninnene Mie, Kaja og Heidrun. Fortsettelsen av den populære komedien "Hustruer" fra 1975 byr på enda mer ekstreme og overraskende eventyr. Anja Breien står igjen for regien, og i andre roller ser vi Henrik Scheele, Per Frisch og Jon Eikemo – samt Sveriges store komiker Brasse Brännström.

Filmen vant to Amandapriser i 1986 – for beste film, og Anne Marie Ottersen for beste skuespillerinne.


Medietilsynet