Felix

Felix

Felix
Anbefalt aldersgrense 6 år
Mens høststormene pisker inn over Fagerøy, ligger prestefruen, Else Margrete for døden, og den unge presten mister både henne og det barnet hun føder. I det fryktelige uværet forliser et skip like utenfor øya. Alle forliser utenom en tre måneder gammel gutt, som blir skylt inn til stranden i en kurv. Losen Abraham bringer barnet til prestegården og presten tar det til seg som en gave fra himmelen i stedet for det barnet han mistet. Gutten blir døpt Felix, og vokser opp sammen med Signe som er prestens datter. Losens sønn Thorleif er deres beste lekekamerat.

Årene går og barna blir konfirmert. Signe har blitt en skjønnhet, og den kraftige og egenrådige Thorleif er forelsket i henne. Felix er også blitt en sterk og kjekk gutt, men han er en drømmer, som lever mer i eventyrets verden, hvor Signe er hans prinsesse.

Da Signe svarer benektende på Thorleifs spørsmål om hun er glad i ham,reiser han uten engang å si farvel til henne og presten til sjøs for å prøve å glemme henne, men det lykkes ikke og Signe er alltid i hans tanker.

Under et opphold I Antwerpen blir han alvorlig syk og er døden nær. Han ber sjømannspresten skrive et avskjedsbrev til Signe, som nå forstår at Thorleif
er den hun er glad i og skriver det til ham. Han får livsmotet tilbake, blir frisk og reiser hjem.

Men i farvannet like utenfor Fagerøy kommer damperen opp i en storm, mister roret og driver hjelpeløst omkring. Losen Abraham med Felix ombord i losbåten går ut for å prøve å redde skipet..Medietilsynet