Noe beroligende

Noe beroligende

Noe beroligende
Anbefalt aldersgrense 6 år
I norrøn mytologi er visse trær hellige, og får stå i fred. Den som feller dem, lever i evig mørke. Familien i filmen har arvet en tomt etter farmor, hvor det står ei gammel eik med en helt spesiell utstråling. Liv og faren hennes, Lars, er de i familien som er mest knyttet til hverandre, og de har begge et nært forhold til tomten og eika.
Lars jobber i skogen med hest og fløter tømmer i de ellers høyteknologiske omgivelsene, og trives med det. Liv elsker skogen, hestene, og fascineres av mytenes mystikk. I eika har hun funnet sjelen til farmor.
Familieidyllen, som viser seg å være så avhengig av den økonomiske sikkerheten, forsvinner brått når tømmerfløtingen blir lagt ned. Lars får valget mellom å selge tomten og felle eika, eller ta jobb på fabrikken. Mamma ser fabrikken som en ideell løsning. Mormor tar noe beroligende og frir seg fra alt ansvar, mens Lars gjennomlever det alvorligste valg noensinne. Går han til fabrikken, brytes den naturlige rytmen i hans liv. Selger han tomten utraderer han sin slektsarv.
Liv, som ikke vil miste faren sin, skogen, hestene eller farmor i eika, blir tvunget til å ta ansvar og setter igang sin egen redningsaksjon.


Medietilsynet