Ordførerens dag

Ordførerens dag

Ordførerens dag
Passer for alle aldre
Presentasjon av Oslo-ordføreren Brynjulf Bull og hans allsidige oppgaver, med utgangspunkt i en tilfeldig arbeidsdag i 1967. Filmen er laget i forbindelse med det forestående kommunevalget i 1967.Ekst.Int. fra Kommunevalget i Oslo fra Vigelandsmuseet som fungerer som valglokale.
Valglokale i Maridalen. Stemmetelling i Rådhuset. 85 medlemmer velges til Bystyret, av disse velges en som ordfører for de neste fire år. Historisk tilbakeblikk på tidligere ordførere. Ekst. nedleggelse av grunnstenen til Rådhuset. Ordfører Adolf Indrebø holder talen, vi ser videre fra åpningen av Rådhuset. Kong Haakon ankommer 7. juni 1945, og tas i mot av daværende ordfører Einar Gerhardsen på Honnørbrygga. Korte glimt av Torp, Stokke, Bull og Stranger. Brynjulf Bull er valgt til ordfører denne perioden, og vi følger ham en vanlig dag i hans mange gjøremål: [i en Mercedes - A-1740] befaring av nytt boligstrøk, åpningen av Lambertseterbanen, avduking av statue av Christian Krogh på "dasslokket",Munchmuseet bygges av overskuddet ved kinodriften i Oslo. Stranger nevner filmen i en tale fra sitt skrivebord, og ønsker den norske filmen gode produksjonforhold i året som kommer. Vi følger ordfører Bull på div. arrangement, bl.a. nordnorske ordførere på besøk, vanføres representant besøker Rådhuset,
konserthustomta, pensjonistfest, borettslagsfest. Siste post på programmet denne dag er et større arrangement i Oslo Rådhus om kvelden.Borgmesteren av Haifa på besøk. Fire år er nå gått og nytt kommunevalg er på gang, hvem blir den nye Ordføreren? Vi ser også Rolf Hofmo, Albert Nordengen og Eva Kolstad. Oslo Bys ordførerkjede.
(Omtale fra SIFT)


Medietilsynet