Folk flest bor i Kina

Folk flest bor i Kina

Folk flest bor i Kina
Passer for alle aldre
En episodefilm inspirert av åtte norske politiske partier. Rammehistorien foregår på en bensinstasjon et sted i Norge. Handlingen utstpiller seg i løpet av et magisk døgn før valgdagsmorgenen.

Lasses drøm. Lasse som lever av å selge bensin, men han drømmer om å fly.

Dressmann, Høyre. Far, mor og sønn på biltur. De snakker forbi hverandre. Far stopper bilen for å ta et bad i et skogstjern. Klærne blir stjålet og bilen med familien forsvinner. Naken og forlatt forsøker han å finne dem igjen, bare for å oppdage at han kanskje egentlig er fornøyd med å ha kommet seg bort fra hverdagslige konformiteter.

Heimat, Senterpartiet. Den urbane karrierekvinnen Marion strander på landsbygda og støter på kyr, "mister" sin Communicator, og "våkner i en bonderomantisk drøm".

Grenseløs kjærlighet, Kristelig folkeparti. Et kvinnelig samboerpar er på vei hjem fra utenlandet med en ulovlig "adoptert" rumensk gutt. På bensinstasjonen våkner gutten, og blir fristet av pakkene i baksetet på en annen bil.

Den lille bedriften, Venstre. Tre jenter på vei hjem fra seiltur får trøbbel med bilen. En vennlig mann - tidligere bensinstasjonseier, nå utkonkurrert av de store - gir en hjelpende hånd.

Redd barna, Fremskrittspartiet. Et søskenpar har lotteri til inntekt for blinde barn i Afrika. Men pengene går til...

Pokemon Power, Rød Valgallianse. Finn er forelsket i Gunn på bensinstasjonen, men hans dårlige venn Knut står i veien.

Passasjerene, Sosialistisk Venstre. En middelaldrende lege plukker opp en ung haiker og møter seg selv i døra.

De beste går først, Arbeiderpartiet. Gamlegutta skal ut på tur på fjellet, syngende gamle arbeidersanger med (rustne) malmrøster. En ung dame har problemer i ei myr, men gutta trår til.


Medietilsynet